Foodie Sunday:: Ongelooflijk heerlijke kreeft Rolls

Homemade dragonmayonaise + een paar druppels citroensap = Ongelofelijk Kreeft Rolls

Iedereen die mij goed kent weet dat ik van , koken, eten en Seafood houd!!!

Daarom heb ik een recept voor jullie waar ik echt s’nachts voor wakker gemaakt kan worden ūüôā

kreeft roll

Porties: 3, maar het recept kan worden vermenigvuldigd indien nodig!

  1. 3 kreeften, ongeveer 1 pond naar 1,25 pond per persoon (te koop ingevroren bij de vishandel)
  2. zeezout
  3. zelfgemaakte dragon mayonaise (recept hieronder)
  4. vers geperst citroensap, naar smaak
  5. extra citroen stukken voor het serveren  (snijden voor een mooie presentatie)
  6. hotdog broodjes

1. Breng een grote pan water aan de kook.  Kook 10 tot 11 minuten de kreeft. Verwijder de kreeften uit potten, even laten afkoelen, dan beginnen kraken. Haal het vlees uit kreeft, grof hakken en te plaatsen in een grote kom.

kreeft vlees

2.¬†Spreid de kreeft vlees in de kom in een enkele laag.¬†Breng op smaak met zeezout.¬†Voeg dragon mayonaise naar smaak toe.¬†Om u een idee te geven, mijn drie kreeften leverde 13,5 gr ¬†vlees en ik gebruikte een kwart kopje van de zelfgemaakte dragon mayonaise.¬†Voeg citroensap ¬†– ongeveer een halve citroen – naar smaak toe.¬†Voorzichtig mengen van de ingredi√ęnten met een spatel.¬†Smaak.¬†Op smaak brengen indien nodig.

kreeft vlees gemengd met dragon mayonaise

3. Rooster hotdog broodjes, indien gewenst. Lepel het kreeften salade in broodjes. Serveer met rucolla en extra partjes citroen op de zijkant.

Zelfgemaakte mayonaise
Bron: Mark Bittman en The New York Times

  1. 1 eierdooier of hele eieren (ik gebruikte een dooier)
  2. 2 theelepels Dijon mosterd
  3. zout en versgemalen zwarte peper
  4. 1 eetlepel citroensap of sherry of witte wijn azijn (ik gebruikte witte balsamico azijn)
  5. 1 kopje neutrale olie, zoals druivenpit of ma√Įs, of extra vierge olijfolie
  6. verse dragon (optioneel)

verse dragon

1.¬†Doe het eigeel of ei, mosterd, zout, peper en citroensap of azijn in de container van een¬†foodprocessor¬†en zet het apparaat aan.¬†Terwijl het draait, voeg de olie in een langzame, gestage stroom. Wanneer een emulsie vormt die u kunt toevoegen het een beetje sneller. ¬†Op smaak brengen indien nodig.¬†Voeg de verse dragon (indien gewenst) en laat nog even draaien tot een¬†smeu√Įge¬†mayo.

dragonmayonaise

Eet smakelijk!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s